Over Elsbeth

Waar doe ik het allemaal voor? Ik vond het leven vroeger niet altijd even makkelijk.
Er waren absoluut periode's waarin ik, als kind, erg kon genieten, maar daarnaast was ik ook veel bezig met de vraag: "Wat is de zin van het leven?"
En naarmate ik ouder werd en in de pubertijd kwam, hield deze vraag mij steeds meer bezig. Dit kon toch niet alles zijn?

Ik voelde me vaak een vreemde eend in de bijt. Ondanks dat ik voldoende aansluiting had bij leeftijdsgenoten, goed in de groep lag, voelde dit niet altijd zo. Alsof ik mij altijd bewust was van de 'onderstroom'. Eigenlijk vond ik het leven een ware worsteling. Dit had ook te maken met zelfbeeld, ben ik wel goed genoeg, kan ik het wel, vinden ze me wel aardig, doe ik er toe? Ben ik het waard? Het goed genoeg zijn....

Dit resulteerde uiteindelijk in een depressie.
Het gevoel op de bodem van de put te zitten en het daglicht niet meer te kunnen zien (en ook nooit meer verwachten te zien). Uiteindelijk is de nacht het donkerst voor de dageraad en kwam ik uiteindelijk uit die depressie, maar ik weet hoe het was en dat gun ik niemand.
Aan de andere kant..., ik wens het iedereen toe. (Iedereen die zo nu en dan worstelt met de vraag: "Is dit het nou?") Want sindsdien bezie ik mijn leven als "mijn leven vóór en mijn leven ná de depressie. En in mijn leven erna ben ik zoveel gelukkiger dan ik daarvoor was!
En dát is wat ik iedereen gun. Te ervaren hoe mooi het leven is en hoe weinig er in feite voor nodig is om simpelweg gelukkig te zijn. Dat alles wat je nodig hebt al in jou zit. En dat is wat ik het liefste doe: Mensen weer laten ervaren, dat ze heel en compleet zijn. En dat ze daar zelf voor kunnen zorgen c.q. verantwoordelijk voor zijn. Dat het leven leuk is, dat je pret moet maken, plezier mag hebben.


Contactinformatie

Parkflat Saturnusstraat 85E
8303 CB Emmeloord
info@elsbethdegroot.nl

06 10 41 59 02

Openingstijden

Openingstijden op afspraak